dilluns, 22 de febrer del 2010

JORNADA CENTRE ECOAMBIENTAL

El passat dia 1 de febrer es va celebrar al Camp d’Aprenentatge d’Es Pinaret de Ciutadella una Jornada sobre Centres Ecoambientals. Aquesta jornada estava destinada a tots els centres menorquins inscrits al Programa de Centres Ecoambientals i estava organitzada pel Servei d’Innovació Educativa.

Els objectius d’aquesta jornada eren donar a conèixer recursos i eines d’ambientalització als centres participants en el Programa de Centres Ecoambientals, treballar temàtiques d’interès relacionades amb l’ambientalització i l’educació ambiental als centres educatius i aportar estratègies d’ambientalització i educació ambiental a partir de la presentació d’un recull d’experiències dutes a terme a diferents centres escolars.

Aquesta jornada es va dividir en tres blocs: Programes i recursos ambientals, Taller d’ambientalització i Experiències d’ambientalització. El més destacat de cadascun d’aquests blocs va ser:
1. Programes i recursos ambientals. Aprofitant que aquest any se celebra el 25è aniversari dels Camps d’Aprenentatge, els docents del Camp d’Aprenentatge d’Es Pinaret ens van fer un resum de l’oferta educativa dels camps a les Illes Balears. A més d’això, també ens van presentar una sèrie de webs on es poden trobar recursos per fer activitats sobre l’estalvi i el consum d’energia, les emissions de CO2, les energies alternatives, etc.
2. Taller d’ambientalització. En Marc Moll (tècnic forestal, mestre artesà herbolari i jardiner) va preparar un taller pràctic sobre plantes medicinals per tal que tots els centres que van participar en les jornades puguin crear la seva farmaciola de forma natural. Aquest taller va ser molt interessant, sobretot per a tots aquells centres que disposen d’un hort escolar.
3. Experiències d’ambientalització. Diversos centres de Menorca i Mallorca van presentar les seves experiències d’ambientalització. De totes les experiències, les més destacades i les que van crear més expectació van ser la del Col·legi Nostra Senyora de la Consolació de Ciutadella, sobre l’ús dels reguladors de la temperatura de la calefacció, i la de l’IES Felanitx de Mallorca, sobre la mobilitat urbana.

A les fotos que hi ha més avall podeu contemplar alguns dels moments de la jornada.
L’endemà, alguns diaris menorquins van fer referència a aquesta trobada. El diari Menorca ho va fer a la seva edició digital i el diari Última Hora Menorca, a la seva edició en paper.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada